Tatar Hamuru Çorbası Malzemeleri
- 4 su bardağı erişte
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 kâse yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
Çankırı Orta'nın meşhur yerel lezzetlerinden Tatar Hamuru Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Orta OtelleriBir tencerede su ısıtın. İçine haşlanmış mercimek, erişte ve bir tutam tuz koyup kaynatın. Erişteler yumuşayınca tencerenin altını kapatıp ocaktan alın. Bir kapta, ezilmiş sarımsak ve yoğurdu çırpın. Servis kâsesine aktardığınız çorbanın üzerine koyun. Ayrı bir yerde tereyağ eritin. Salça, kuru nane ve arzu ettiğiniz diğer baharatlar ile kavurun. Naneli yağı da çorbanın üzerine dökerek sıcak olarak tüketin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...