Çorum Dodurga lezzetlerinden Yırtma Aşı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Yırtma Aşı Malzemeleri
3 parça kuzu incik
100 gr kuyruk yağı
5 parça kurutulmuş kemikli et
150 gr salamura yaprak
1.5 su bardağı kırık yarma
1 adet soğan
5 adet kurutulmuş acı biber
6 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
Maydanoz
Dereotu
Taze nane
Su
Tuz
Yırtma Aşı Yemeğinin Tarifi
Kuyruk yağı tencerede kızdırılır, etler ilave edildikten sonra iri iri doğranan soğanlar da tencereye alınır. Ardından salça, acı biber, tuz ve 2 litre su eklenerek 5 dakika pişirilir. Bu sırada asma yaprakları yıkanır didiklenerek tencereye atılır, kurutulmuş kemikli et ve kırık yarma da ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış dereotu ve maydanoz eklenerek servis edilir.
Yırtma Aşı Görselleri
Dodurga lezzetlerinden Yırtma Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yırtma Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Dodurga lezzetlerinden meşhur Yırtma Aşı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yırtma Aşı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Yırtma Aşı nasıl yapılır. Çorum Dodurga lezzetlerinden Yırtma Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yırtma Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.