İskilip Dolması Malzemeleri
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Et İçin
- 500 gr dana eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Çorum İskilip'in meşhur yerel lezzetlerinden İskilip Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
İskilip OtelleriEtler yıkanır ve üzerini geçecek kadar suyla düdüklü tencerede 1.5 saat kadar pişirilir. Pişen etler süzülür ve didiklenir, ardından 2 yemek kaşığı tereyağı ve baharat eklenerek kavrulur. Pilav tenceresine tereyağı ve küp küp doğranmış soğanlar ilave edilerek iyice kavrulur, yıkanıp suda bekletilmiş pirinçler süzülerek soğanların üzerine eklenir ve kavurmaya devam edilir. Etin suyundan üzerini geçecek kadar ilave edildikten sonra kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır, pişince 15 dakika kadar dinlendirilir. Ardından tabağa alınarak üzerine didiklenmiş etler konur ve servis edilir.
İskilip lezzetlerinden İskilip Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz İskilip Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
İskilip lezzetlerinden meşhur İskilip Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
İskilip Dolması nasıl yapılır. Çorum İskilip lezzetlerinden İskilip Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İskilip Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...