Mercimekli Hamuraşı Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1.5 su bardağı kare ev hamuru
- 6 bardak su
Üzeri İçin
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
- Nane
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çorum Laçin'in meşhur yerel lezzetlerinden Mercimekli Hamuraşı Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Laçin OtelleriTencereye su ilave edilir ve yıkanan yeşil mercimek eklenerek mercimekler yumuşayana kadar kaynatılır. Ardından hamur ve tuz ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Piştikten sonra yağlar bir tavada kızdırılır üzerine nane serpilir ve çorbanın üzerine gezdirilir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Laçin lezzetlerinden Mercimekli Hamuraşı Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mercimekli Hamuraşı Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...