Sıkma Baklava Malzemeleri
- 500 gr un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 150 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 200 gr nişasta
- 200 gr ceviz içi
- 500 gr şeker
Çorum Mecitözü'nün meşhur yerel lezzetlerinden Sıkma Baklava malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mecitözü OtelleriYoğurma kabı içerisine 2 adet yumurta kırılır, içine yarım çay bardağı zeytinyağı, sirke, yoğurt, 1 çay bardağı su ve tuz eklenerek yoğrulup üzerine nemli bez örtülerek 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Ardından hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır, üzerine nişasta serpilerek yufka şeklinde açılır. Tüm bezeler açıldıktan sonra temiz bez üzerine serilir ve kurumaya bırakılır. Açılan yufkalar 10 cm eninde paralel şekilde kesilir, içine ceviz konur ve burularak yağlanmış tepsiye aktarılır. Bütün yufkalara aynı işlem yapıldıktan sonra 1 gün bekletilir, üzerine kızdırılmış yağ gezdirdikten sonra fırında kızartılır. Bu sırada yarım kg şekere yarım kg su ve yarım limonun suyu ilave edilir, şerbet kıvamı alana kadar kaynatılır, son olarak sıcak bir şekilde baklavanın üzerine dökülür.
Mecitözü lezzetlerinden Sıkma Baklava ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sıkma Baklava görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...