Söbelek Dolması Malzemeleri
- 10 adet söbelek mantarı
- ½ su bardağı bulgur
- ½ demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Çorum Oğuzlar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Söbelek Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Oğuzlar OtelleriÖncelikle mantarlar bir tencerede 10 dakika kadar kaynatılır. İnce ince doğranmış domates ve biberler ilave edildikten sonra karıştırılarak salça, bulgur ve diğer malzemeler eklenir. Elde edilen harç mantarlara doldurulur az miktarda su ile kısık ateşte pişirilir, üzerine tereyağı gezdirilerek servis edilir.
Oğuzlar lezzetlerinden Söbelek Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Söbelek Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...