Denizli Baklan lezzetlerinden Yaprak Sarma tarifi ile sofranıza lezzet katın
Denizli Usulü Yaprak Sarma Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan yaprağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg asma yaprağı
Denizli Usulü Yaprak Sarma Yemeğinin Tarifi
Zeytinyağı ile pirinç biraz kavrulduktan sonra salça, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve kimyon eklenir. Ardından taze soğan yaprağı ve maydanoz ilave edilir. Önceden haşlanmış asma yapraklarının içine bu karışımdan koyularak tek tek sarılır ve tencereye dizilir. Yeterince su koyulur ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Denizli Usulü Yaprak Sarma Görselleri
Baklan lezzetlerinden Denizli Usulü Yaprak Sarma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Denizli Usulü Yaprak Sarma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.