Çiğ Dolma Malzemeleri
- 12 adet kuru patlıcan
- ½ su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Denizli Çal'ın meşhur yerel lezzetlerinden Çiğ Dolma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çal OtelleriKuru patlıcanlar bir tencerede haşlanır. Sıcak suyla ıslatılan bulgurun içine tuz ilave edilerek beklemeye bırakılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, bulgur, maydanoz, dereotu, karabiber ve tuz ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Elde edilen harç kuru patlıcanların içine doldurulur ve zeytinyağında kızartılarak servise hazır hâle getirilir.
Çal lezzetlerinden Çiğ Dolma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çiğ Dolma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...