Çaput Aşı Malzemeleri
- 10 adet asma yaprağı
- 300 gr kuzu kuşbaşı et
- 2 çay bardağı baldo pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 çay bardağı su
- Tuz
Denizli Çivril'in meşhur yerel lezzetlerinden Çaput Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çivril OtelleriAsma yaprakları yıkanır ve küçük küçük doğranır, bir tencerenin yarısına kadar su doldurduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapraklar haşlanır. Haşlanan yaprakların suyu süzülür. Tencereye alınan et, suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur. Suyunu çeken ete yıkanmış pirinç ilave edilir. Ardından su ve tuz eklenerek suyu çekene kadar pişirilir. Pilav piştikten sonra ocaktan alınır ve asma yaprakları ilave edilir, tahta bir kaşıkla güzelce karıştırılır. Üzerine kağıt havlu örtüp 10 dakika dinlendirilerek servis edilir.
Çivril lezzetlerinden Çaput Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çaput Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çivril lezzetlerinden meşhur Çaput Aşı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Çaput Aşı nasıl yapılır. Denizli Çivril lezzetlerinden Çaput Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Çaput Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...