Hamur Dolması Malzemeleri
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bulgur
- 200 gr kavurma veya kıyma
- Karabiber
- Tuz
- Su
Denizli Serinhisar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Hamur Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Serinhisar OtelleriUn ve tuz suyla kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır. Bulgur sıcak suda bekletilir. İnce ince kıyılmış soğanlar yağda kavrulduktan sonra üzerine kıyma veya kavurma ilave edilir, biraz daha karıştırdıktan sonra bulgur ve karabiber eklenerek ocaktan alınır. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılıp yuvarlanır ve hazırlanan iç ile doldurularak kapatılır. Bir tencerede su kaynatılır ve hazırlanan hamurlar bu suda 4-5 dakika pişirilir, ardından kevgirle servis tabağına alınır. Üzerine çökelek serpildikten sonra kızdırılmış tereyağı ve karabiber gezdirilerek servis edilir.
Serinhisar lezzetlerinden Hamur Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Hamur Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Serinhisar lezzetlerinden meşhur Hamur Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Hamur Dolması nasıl yapılır. Denizli Serinhisar lezzetlerinden Hamur Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Hamur Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...