Yoğurtlu Köfte Malzemeleri
- 500 gr kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta
Denizli Tavas'ın meşhur yerel lezzetlerinden Yoğurtlu Köfte malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Tavas OtelleriKıyma, ezilmiş sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, irmik, tuz, yumurta derin bir kapta kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrularak köfte harcı elde edilir. Ardından elde edilen harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapılıp tepsiye dizilir ve fırında 45 dakika pişirilir. Fırından çıkarıp soğumaya bırakılır. Biraz soğuyunca üzerine yoğurt ve kırmızı toz biberle kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servise hazır hâle getirilir.
Tavas lezzetlerinden Yoğurtlu Köfte ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yoğurtlu Köfte görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...