Gevre Malzemeleri
Hamur İçin
- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Su
İç Harcı İçin
- 500 gr kavurma
- 400 gr peynir
Üzeri İçin
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı
Diyarbakır Bağlar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Gevre malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bağlar OtelleriUn, tuz ve su karıştırılarak yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 8 bezeye bölünür ve açılır. İlk hamur biraz büyük açılarak tepsinin kenarlarından dışarı taşırılır. Peynir ve kavurma karıştırılarak hamurun üzerine serpilir. İkinci beze de açıldıktan sonra üzerine konur ve tekrar harç serpilir. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir. Son olarak en üste yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
Bağlar lezzetlerinden Gevre ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gevre görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...