Diyarbakır Eğil lezzetlerinden Habenisk tarifi ile sofranıza lezzet katın
Habenisk Malzemeleri
500 gr kemikli koyun kol eti
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı nohut
10 su bardağı su
10 adet kuru patlıcan
30 gr tereyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Habenisk Çorbasının Tarifi
Aşurelik buğday ve nohut bir gece önceden ıslatılarak bekletilir. Et bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavrulur ardından su, kuru patlıcan başları, mercimek, aşurelik buğday ve nohut ilave edilir. Üzerinde biriken köpükler alınarak buğday ve nohutlar pişene kadar kaynatılır. Bu sırada soğanlar ince ince doğranır ve tereyağında salça ile birlikte kavrulur. Tuz ve baharatlar eklendikten sonra hazırlanan sos et ve bakliyatların piştiği tencereye ilave edilir, iyice karıştırılıp 10 dakika daha pişirilir.
Habenisk Görselleri
Eğil lezzetlerinden Habenisk ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Habenisk görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Eğil lezzetlerinden meşhur Habenisk yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Habenisk Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Habenisk nasıl yapılır. Diyarbakır Eğil lezzetlerinden Habenisk tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Habenisk videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.