Cartlak Kebabı Malzemeleri
- 150 kuzu ciğeri
- 30 gr gömlek yağı
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Diyarbakır Hani'nin meşhur yerel lezzetlerinden Cartlak Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hani OtelleriÖncelikle ciğer kuşbaşı şekilde parçalara ayrılır, aynı şekilde gömlek yağı da parçalara bölünür ve şişlere geçirilir. Ardından harı geçmiş kömür ateşinde çevrilerek pişirilir. Pişerken üzerine tuz, pul biber ve kimyon atılır. Pişen ciğerler servis tabağına alındıktan sonra üzerine bir miktar karabiber ilave edilir.
Hani lezzetlerinden Cartlak Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Cartlak Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...