Sıkma

Diyarbakır Hazro'nun meşhur yerel lezzetlerinden Sıkma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Hazro Otelleri

Diyarbakır Hazro lezzetlerinden Sıkma tarifi ile sofranıza lezzet katın

Sıkma Malzemeleri

  • 750 gr kuzu kıyma
  • 2 avuç un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • Limon tuzu
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sıkma › Yerel Lezzetler | Hazro | DiyarbakırTıkla ve Görseli Büyüt: Sıkma

Sıkma Yemeğinin Tarifi

Kıyma üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve un eklenerek güzelce yoğrulur. Ayrı bir tepsiye un serpilir, köfte harcından küçük parçalar koparılır ve elle sıkılarak şekil verilir, unlanmış tepsiye dizilir. Tepsi ara sıra sallanır ve köftelerin unlanması sağlanır. Bol sıvı yağ tencerede kızdırılır, köfteler kızgın yağda kızartılır. Sosu için kızartma yağından 5-6 kaşık alınarak içerisine salça, tuz, 1’er kaşık karabiber ve pul biber kokusu çıkana kadar kavrulur.

Sıkma Görselleri

Hazro lezzetlerinden Sıkma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sıkma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/diyarbakir/hazro/yerel-lezzetler/sikma/sikma-eccbc8.jpg-|-Bu Görsel Sıkma Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Sıkma › Sıkma Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Sıkma Görselleri (1)
/img/tr/min/diyarbakir/hazro/yerel-lezzetler/sikma/sikma-9778d5.jpg-|-Bu Görsel Sıkma Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Sıkma › Sıkma Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Sıkma Görselleri (2)
/img/tr/min/diyarbakir/hazro/yerel-lezzetler/sikma/sikma-fe9fc2.jpg-|-Bu Görsel Sıkma Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Sıkma › Sıkma Görselleri (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Sıkma Görselleri (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...