Musul Aşı Malzemeleri
- 2 su bardağı yarma
- 2 su bardağı sumak suyu
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 dal ıspanak
- 2 bağ ıspanak kökü
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Diyarbakır Kayapınar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Musul Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kayapınar OtelleriÖnceden ıslatılan yarmalar suda haşlanır. Yemeklik doğranan soğanlar kavrulur. Ayrı bir tencereye yağ, kavrulmuş soğan ve salça ilave edilir. Ardından pul biber, karabiber, tuz ve suyuyla beraber yarma eklenerek karıştırılır. Haşlanmış nohut ile yıkanan ıspanak kökü ve yaprakları ilave edilir. Son olarak sumak suyu döküldükten sonra pişmeye bırakılır.
Kayapınar lezzetlerinden Musul Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Musul Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kayapınar lezzetlerinden meşhur Musul Aşı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Musul Aşı nasıl yapılır. Diyarbakır Kayapınar lezzetlerinden Musul Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Musul Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...