Musul Aşı

Diyarbakır Kayapınar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Musul Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Kayapınar Otelleri

Diyarbakır Kayapınar lezzetlerinden Musul Aşı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Musul Aşı Malzemeleri

  • 2 su bardağı yarma
  • 2 su bardağı sumak suyu
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 dal ıspanak
  • 2 bağ ıspanak kökü
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Musul Aşı › Yerel Lezzetler | Kayapınar | DiyarbakırTıkla ve Görseli Büyüt: Musul Aşı

Musul Aşı Yemeğinin Tarifi

Önceden ıslatılan yarmalar suda haşlanır. Yemeklik doğranan soğanlar kavrulur. Ayrı bir tencereye yağ, kavrulmuş soğan ve salça ilave edilir. Ardından pul biber, karabiber, tuz ve suyuyla beraber yarma eklenerek karıştırılır. Haşlanmış nohut ile yıkanan ıspanak kökü ve yaprakları ilave edilir. Son olarak sumak suyu döküldükten sonra pişmeye bırakılır.

Musul Aşı Görselleri

Kayapınar lezzetlerinden Musul Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Musul Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

Musul Aşı Tarifi

Kayapınar lezzetlerinden meşhur Musul Aşı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/JfiFlLEdLlo

Musul Aşı Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Musul Aşı nasıl yapılır. Diyarbakır Kayapınar lezzetlerinden Musul Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Musul Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...