Hıllorik Malzemeleri
- 1 kâse köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- ½ yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sumak
- 1 litre su
- Pul biber
- Tuz
Diyarbakır Silvan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Hillorik malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Silvan OtelleriÖncelikle bulgur sıcak su ile ıslatılır ve dinlendirilir. Dinlenen bulgur yoğrulur, küçük misketler şeklinde yuvarlanır. Sumak kaynar suyun içinde bekletilir. Bu sırada küçük küçük doğranan soğanlar kavrulur ve salça eklenerek karıştırmaya devam edilir. Hazırlanan sumak suyu tencereye ilave edildikten sonra, bulgur topları da tencereye atılır ve 5-10 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Silvan lezzetlerinden Hıllorik ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Hıllorik görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...