İsli Balığı Malzemeleri
- 1.5- 2 kilo kadar Kara balık
- 2 yemek kaşığı ağaç talaşı
- 3 su bardağı kaya tuzu
- Bir miktar su
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
Düzce Akçakoca'nın meşhur yerel lezzetlerinden İsli Balığı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Akçakoca OtelleriKara balık, Melen Çayı’nda tutulan büyük ve etli bir balıktır. Ancak dilerseniz farklı bir balık tercih ederek de tarifi uygulayabilirsiniz. Öncelikle balıkları avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırın. İple birbirine geçirerek tuzlu su dolu bir kapta 1 gece bekletin. Ertesi gün, balıkların suyunu süzün. Ağaç talaşını ısıya dayanıklı bir kaba koyup mangal ya da fırında, talaş balıkla temas etmeyecek şekilde pişirin. Balıklar piştikten sonra dörde bölünmüş kuru soğan, domates ve sivri biberle meze gibi tüketin. Afiyet olsun.
Akçakoca lezzetlerinden İsli Balığı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz İsli Balığı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...