Tembel Karı Kaşık Makarnası Malzemeleri
- Göz kararı buğday unu
- Bir miktar su
- Bir tutam tuz
- 5-6 yemek kaşığı keş (süzme yoğurttan yapılan bir tür peynir)
- Dövülmüş ceviz ya da fındık içi
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Düzce Yığılca'nın meşhur yerel lezzetlerinden Tembel Karı Kaşık Makarnası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yığılca OtelleriKişi sayısı veya hazırlayacağınız makarna miktarına bağlı olarak göz kararı un, bir miktar su ve tuz ekleyerek hafif sert bir hamur yoğurun. Ardından bir tencerede su kaynatın. Bir tutam kadar tuz atıp yoğurduğunuz hamurdan kaşıkla parçalar kopararak suyun içine atın. Makarnalar, su yüzeyine çıkıncaya kadar haşlayın. Haşlanan hamurları servis tabağına alarak üzerine keş serpiştirin. Ceviz ya da fındık içini de ekledikten sonra tüm yemeği, sıvı yağ ile harmanlayın. Afiyet olsun.
Yığılca lezzetlerinden Tembel Karı Kaşık Makarnası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tembel Karı Kaşık Makarnası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...