Edirne Enez lezzetlerinden Ciğer Sarma tarifi ile sofranıza lezzet katın
Ciğer Sarma Malzemeleri
1 çift kuzu ciğeri
1 adet kuzu gömleği
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1.5 su bardağı pirinç
2 adet doğranmış taze soğan
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kuru nane
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Sıcak su
Ciğer Sarma Yemeğinin Tarifi
Kuzu gömleğini bir kaba alıp sıcak su içinde çözülmesini sağlayın. Daha sonra bir tencerede iç pilav hazırlayın. Bunun için dolmalık fıstıkları sıvı yağ ile kavurun. Üzerine kuru soğanları ekleyip bir süre daha kavurmaya devam edin. Ardından kuşbaşı doğradığınız ciğerleri, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, taze soğan, baharat ve sıcak suyu da ekleyip pilavı demlenmeye bırakın. Bu sırada sarmaya hazır hâle gelen gömlekleri istediğiniz boyutlarda kesin. Her gömleği bir kâsenin içine koyup ortasına da iç pilavdan ekleyerek bohça şeklinde, sıkıca sarın. Sarmaları, birleşim yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, gömleklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Ciğer Sarma Görselleri
Enez lezzetlerinden Ciğer Sarma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ciğer Sarma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Enez lezzetlerinden meşhur Ciğer Sarma yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ciğer Sarma Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Ciğer Sarma nasıl yapılır. Edirne Enez lezzetlerinden Ciğer Sarma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ciğer Sarma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.