Piyaziye Malzemeleri
- Kişi sayısı veya arzunuz kadar kuru soğan
- 300 gram kuşbaşı doğranmış koyun ya da kuzu eti
- 300 gram az yağlı kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 adet limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Edirne Havsa'nın meşhur yerel lezzetlerinden Piyaziye malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Havsa OtelleriSoğanların kabuğunu soyun. Baş kısmından ucuna kadar olacak şekilde boydan boya bir kesik atın. Ardından bir tencere su kaynatın. Soğanları, sıcak suya atıp birkaç dakika bekleterek esnemesini sağlayın.Sudan aldıktan sonra parmağınızla bir miktar karabiber ve tuz sürerek bu genişlemeyi arttırın. Daha sonra soğanların iç kısmını yavaşça çıkarıp bir kaba alın. Akabinde, bir tencerede sıvı yağ ve kuşbaşı etleri kavurun. Etlerin rengi dönünce 1 çay bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta iç harç hazırlayın. Bunun için kıymayı, sıcak suda beklettiğiniz pirinci ve limon suyunu karıştın. Üzerine çıkarttığınız iç soğanların bir kısmını doğramayı da ihmal etmeyin. Hazırladığınız harcı, çok sıkı olmayacak şekilde soğanların içine doldurun. Ardından daha önce çıkardığınız soğan içlerinden kalanları, halka halka kesip fırın tepsisine dizerek bir yatak oluşturun. Doldurduğunuz soğanları da onların üzerine yerleştirin. Son olarak kavurduğunuz kuşbaşı eti de dolmaların arasına serpiştirin. Tepsiye bir miktar sıcak su ilave edip, dolmaları 180 derecede hafifçe kızarar kadar pişirin. Afiyet olsun.
Havsa lezzetlerinden Piyaziye ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Piyaziye görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...