Elbasan Tava Malzemeleri
- 750 gram kemiksiz kuzu eti
- 2 adet yemeklik doğranmış soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 6 su bardağı su
- 6 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım su bardağı un
- 3 adet yumurtanın sarısı
- Tuz
Edirne Keşan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Elbasan Tava malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Keşan OtelleriBir tencerede tereyağını eritin. Etleri üzerine ekleyip, her iki tarafı da altın rengini alacak şekilde hafifçe kavurun. Ardından üzerine su ilave edip yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta, yoğurt ve unu iyice çırpın. Pişen etten aldığınız 2,5 bardak suyu da yavaş yavaş bu karışıma yedirin. Daha sonra karışımı bir tencereye boşaltıp 10 dakika kadar kaynatın. Yumurta sarılarını da karışımı devamlı çırparak tencereye ilave edin. Sonrasında pişen etleri bir fırın kabına alın. Üzerine, hazırladığınız sosu döküp 180 derece fırında yemeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Keşan lezzetlerinden Elbasan Tava ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Elbasan Tava görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Keşan lezzetlerinden meşhur Elbasan Tava yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Elbasan Tava nasıl yapılır. Edirne Keşan lezzetlerinden Elbasan Tava tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Elbasan Tava videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...