Akıtma Malzemeleri
- 2.5 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Üzeri İçin
- Arzuya göre tereyağ, bal, reçel ya da kahvaltılık çikolata
Edirne Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Akıtma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Edirne OtelleriBir kapta ılık su ve mayayı karıştırın. Ardından unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Son olarak tuz ekleyip bir tur daha karıştırın. Hazırladığınız akıtma hamurunun üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin. Daha sonra yanmaz yapışmaz bir tavayı, az miktarda yağ ile kızdırın. Hamur karışımından 1 kepçe döküp tüm tavaya eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Akıtmayı, her iki tarafı da güzelce kızaracak şekilde pişirin. Üzerine istediğiniz malzemeleri koyarak afiyetle tüketin.
Edirne Merkez lezzetlerinden Akıtma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Akıtma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Edirne lezzetlerinden meşhur Akıtma yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Akıtma nasıl yapılır. Edirne Merkez lezzetlerinden Akıtma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Akıtma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...