Gerdan Tatlısı Malzemeleri
- 1 adet kuzu gerdan
- 6 su bardağı şeker
- 20 adet kuru erik
- 1.5 su bardağı kabuksuz iç badem
- 3 adet çubuk tarçın
- 2 yemek kaşığı damla sakızı
- 8 adet karanfil
- 20 adet kuru kayısı
- 1 su bardağı dolmalık fıstık
Edirne Uzunköprü'nün meşhur yerel lezzetlerinden Gerdan Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Uzunköprü OtelleriGerdan etini yağlarından ayırıp bir tencereye alın. Üzerine su ekleyerek haşlanmaya bırakın. Bu sırada, kuru kayısı ve erikleri sıcak suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Bir havanda, damla sakızını döverek toz hâline getirin. Ardından, dolmalık fıstıkları az miktarda sıvı yağ ile kavurun. Akabinde, kemiklerinden ayrılacak kıvama gelen gerdan etini ocaktan alın. Küçük parçalara ayırarak başka bir tencereye aktarın. Üzerine, suda beklettiğiniz kayısı ve erikleri doğrayıp bir miktar su ilave ederek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca badem, tarçın, karanfil, dolmalık fıstık ve şekeri de ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak damla sakızını ilave ederek ocağın altını kapatın. Gerdan tatlısını, servis tabağına alıp sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Uzunköprü lezzetlerinden Gerdan Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gerdan Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...