Bastık

Elazığ Arıcak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Bastık malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Arıcak Otelleri

Elazığ Arıcak lezzetlerinden Bastık tarifi ile sofranıza lezzet katın

Bastık Malzemeleri

  • 1 kg siyah üzüm
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • ½ su bardağı dövülmüş ceviz
Bastık › Yerel Lezzetler | Arıcak | ElazığTıkla ve Görseli Büyüt: Bastık

Bastık Tatlısının Tarifi

Üzümler yıkanır ve sapları ayıklanır, ardından patates ezeceği ile ezilerek suyunu biraz salması sağlanır. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha pişirilir. Soğuyunca ovalayarak tel süzgeçten geçirilir, tencereye alınarak üzerine nişasta ilave edilir, tekrar ocağa alınır ve koyu bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişince ocaktan alınır biraz soğuduktan sonra büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, ince bir tabaka hâlinde dökülür, üzerine dövülmüş ceviz serpilerek güneşli ve hava alan bir yerde 4 gün tutulur. Arkası iyice ıslatılarak yağlı kağıttan ayrılır ve isteğe göre şekillendirilir.

Bastık Görselleri

Arıcak lezzetlerinden Bastık ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bastık görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

Bastık Tarifi

Arıcak lezzetlerinden meşhur Bastık yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ke-O4-uLLNo

Bastık Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Bastık nasıl yapılır. Elazığ Arıcak lezzetlerinden Bastık tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Bastık videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...