Dolanger Tatlısı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 1 su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Un
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 bardak su
- 2-3 damla limon suyu
Kızartmak İçin
- 1 paket margarin
- 3 kaşık tereyağı
Elazığ Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Dolanger Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Elazığ OtelleriÖncelikle hamuru için tüm malzemeler kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur ve yaklaşık 1 saat dolapta dinlendirilir. Elde edilen hamurdan parçalar koparılarak yuvarlak bezeler oluşturulur. Ardından bezeler tek tek açılır bir bıçak yardımıyla ikiye bölünür ve ceviz serpiştirilir, oklavayla sarılarak ortada büzüştürülür, bu işlem sürekli tekrarlanarak tepsiye sıralanır. Ayrı bir tavada kızdırılan yağ üzerine gezdirilir, fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Elazığ Merkez lezzetlerinden Dolanger Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Dolanger Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Elazığ lezzetlerinden meşhur Dolanger Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Dolanger Tatlısı nasıl yapılır. Elazığ Merkez lezzetlerinden Dolanger Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Dolanger Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...