Sırın Malzemeleri
- 4 su bardağı un
- 1.5 bardak su
- 1 kâse yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı tuzlu tereyağı
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Elazığ Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Sırın malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Elazığ OtelleriUn yoğurma kabına alındıktan sonra ortası havuz şeklinde açılarak tuz ile su ilave edilir ve yoğrulur. Elde edilen hamurdan bezeler koparılır, orta kalınlıkta yufkalar açılır, ardından arkalı önlü pişirilir. Rulo şeklinde sarıldıktan sonra hepsi 3 cm arayla kesilir, dik olarak geniş ve derin bir kaba sıkıca dizilir. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsaklar atılır, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır ardından tuz ilave edilerek rulo yapılan hamurların üzerine dökülür. Son olarak tereyağı kızdırılır yoğurdun üzerine gezdirdikten sonra pul biber serpilir.
Elazığ Merkez lezzetlerinden Sırın ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sırın görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Elazığ lezzetlerinden meşhur Sırın yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sırın nasıl yapılır. Elazığ Merkez lezzetlerinden Sırın tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sırın videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...