Balakgazi Böreği Malzemeleri
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2.5 çay fincanı un
- ½ çay kaşığı tuz
- 250 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı margarin
- Tuz
Elazığ Palu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Balakgazi Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Palu OtelleriÖncelikle un, yumurta, süt güzelce çırpılır. Bir tavaya az miktarda margarin konur ve kızdırılır. Tavaya kepçe ile krep hamurundan dökülür, tava sallanarak hamur yaydırılır ve pişirilir. Diğer tarafı da pişirilir, ardından iç harç için kıyma, ince ince doğranmış soğan ve maydanoz, karabiber, tuz karıştırılarak kavrulur, hazırlanan harç kreplerin içine sarılır, açılmaması için iki ucu bir araya getirilerek kürdan batırılır. Son olarak krepler yumurtaya ve galeta unu ya da çıtır pane harcına batırılarak tek tek kızartılır.
Palu lezzetlerinden Balakgazi Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Balakgazi Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Palu lezzetlerinden meşhur Balakgazi Böreği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Balakgazi Böreği nasıl yapılır. Elazığ Palu lezzetlerinden Balakgazi Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Balakgazi Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...