Erzincan İliç lezzetlerinden Kesme Çorbası tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kesme Çorbası Malzemeleri
150 gram taze fasulye
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
3 diş sarımsak
50 gram erişte
5-6 dal doğranmış maydanoz
5-6 dal kıyılmış dereotu
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kesme Çorbasının Tarifi
Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Ardından salçayı tencereye alıp birkaç kaşık su ile açın. Kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Fasulyeleri yıkayıp ince ince doğrayın. Sarımsakları da ezerek bir kenara ayırın. Daha sonra fasulye, sarımsak ve erişteleri kaynamakta olan suyun içine atın. Fasulyeler yumuşayınca çorba suyundan 1 kepçe alarak yoğurdu çırpın ve tencereye ilave edin. Daha sonra maydanoz ile dereotunu da koyup bir taşım daha kaynatın. Çorbayı, servis kâsesine aldıktan sonra kuru naneyi, tereyağında eritin. Karışımı, yemeğin üzerine dökerek servis edin.
Kesme Çorbası Görselleri
İliç lezzetlerinden Kesme Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kesme Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
İliç lezzetlerinden meşhur Kesme Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kesme Çorbası Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Kesme Çorbası nasıl yapılır. Erzincan İliç lezzetlerinden Kesme Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kesme Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.