Erzincan Lokumu Malzemeleri
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- Pudra şekeri
Erzincan Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Erzincan Lokumu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Erzincan OtelleriGeniş bir kapta; tereyağ, sıvı yağ ve toz şekeri birkaç dakika boyunca çırpın. Ardından yumurta, yoğurt, kabartma tozu ile vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Daha sonra unu da azar azar ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız harcı, yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine spatula yardımıyla eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirin. Lokumları fırından aldıktan sonra kare kare dilimleyip üzerine pudra şekeri dökerek servis edin.
Erzincan Merkez lezzetlerinden Erzincan Lokumu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Erzincan Lokumu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Erzincan lezzetlerinden meşhur Erzincan Lokumu yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Erzincan Lokumu nasıl yapılır. Erzincan Merkez lezzetlerinden Erzincan Lokumu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Erzincan Lokumu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...