Erzincan Usulü Dut Pekmezi Malzemeleri
- Elde etmek istediğiniz pekmez miktarına göre dut (minimum 3-4 kilo)
- Tülbent
- Cam kavanoz
Erzincan Otlukbeli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Dut Pekmezi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Otlukbeli OtelleriDutları, geniş bir tencerenin içine alın. Çekirdeklerinden ayrılıncaya kadar en az 40-45 dakika kaynatın. Kaynama esnasında dutun üzerinde biriken köpükleri almayı ihmal etmeyin. Ardından dutları bir süzgece alın. Altına geniş bir kap koyarak süzülen suyun burada birikmesini sağlayın. Elde edilen dut suyunu tekrar tencere nakledip 10-15 dakika daha kaynatın. Daha sonra pekmezi tepsilere bölüştürüp birkaç gün boyunca güneşin altında kurutun.Yaklaşık 2-3 gün sonra güneşten alıp tülbent yardımıyla süzün. Kavanozlara doldurup istediğiniz zaman kullanmak üzere muhafaza edin.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...