Erzincan Usulü Kelecoş

Erzincan Otlukbeli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Kelecoş malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Otlukbeli Otelleri

Erzincan Otlukbeli lezzetlerinden Kelecoş tarifi ile sofranıza lezzet katın

Erzincan Usulü Kelecoş Malzemeleri

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 4 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 2 su bardağı ayran
  • 3 diş sarımsak

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı un
  • Bir miktar su
  • Bir tutam tuz
Erzincan Usulü Kelecoş › Yerel Lezzetler | Otlukbeli | ErzincanTıkla ve Görseli Büyüt: Erzincan Usulü Kelecoş

Erzincan Usulü Kelecoş Yemeğinin Tarifi

Etleri, düdüklü tencerede haşlayın. Daha sonra tereyağ ile kavurun. Üzerine soğan, karabiber ve tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Ayrı bir yerde un, su ve tuz ile bir hamur yoğurun. Hamuru, kullanacağınız tavanın boyutunda açarak alt üst şekilde pişirin. Ardından ezilmiş sarımsak ve ayrandan bir sos elde edin. Kızarttığınız hamurları da bu sosa batırarak ıslatın. Son aşamada hamurları servis tabağına dizin. Her katın üzerine et ilave ederek tüketin. Afiyet olsun.

Erzincan Usulü Kelecoş Tarifi

Erzincan lezzetlerinden meşhur Erzincan Usulü Kelecoş yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/YGkzB_uM8L4

Erzincan Usulü Kelecoş Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Erzincan Usulü Kelecoş nasıl yapılır. Otlukbeli lezzetlerinden Erzincan Usulü Kelecoş tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Erzincan Usulü Kelecoş videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...