Erzincan Usulü Kelecoş Malzemeleri
- 500 gram kuşbaşı et
- 4 adet piyazlık doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- 2 su bardağı ayran
- 3 diş sarımsak
Hamuru İçin
- 2 su bardağı un
- Bir miktar su
- Bir tutam tuz
Erzincan Otlukbeli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Kelecoş malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Otlukbeli OtelleriEtleri, düdüklü tencerede haşlayın. Daha sonra tereyağ ile kavurun. Üzerine soğan, karabiber ve tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Ayrı bir yerde un, su ve tuz ile bir hamur yoğurun. Hamuru, kullanacağınız tavanın boyutunda açarak alt üst şekilde pişirin. Ardından ezilmiş sarımsak ve ayrandan bir sos elde edin. Kızarttığınız hamurları da bu sosa batırarak ıslatın. Son aşamada hamurları servis tabağına dizin. Her katın üzerine et ilave ederek tüketin. Afiyet olsun.
Erzincan lezzetlerinden meşhur Erzincan Usulü Kelecoş yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Erzincan Usulü Kelecoş nasıl yapılır. Otlukbeli lezzetlerinden Erzincan Usulü Kelecoş tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Erzincan Usulü Kelecoş videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...