Erzincan Usulü Kete

Erzincan Otlukbeli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Kete malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Otlukbeli Otelleri

Erzincan Otlukbeli lezzetlerinden Kete tarifi ile sofranıza lezzet katın

Erzincan Usulü Kete Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı tuz

İçi İçin

  • Yarım paket tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5-2 su bardağı kadar un

Üzeri İçin

  • 1 yumurtanın sarısı
Erzincan Usulü Kete › Yerel Lezzetler | Otlukbeli | ErzincanTıkla ve Görseli Büyüt: Erzincan Usulü Kete

Erzincan Usulü Ketenin Tarifi

Mayayı, ılık süt ile karıştırıp erimesini sağlayın. Ardından tereyağ, sıvı yağ, tuz ve un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamur dinlenirken tereyağ, sıvı yağ, tuz ve unla bir iç harç yapın. Daha sonra dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp ince ince açın. Her bir hamurun ortasına harç koyup tek tarafını ortasına katlayın. Rulo hâline getirip gül böreği yapar gibi içe doğru, döndürerek sarın. Keteleri, fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Erzincan Usulü Kete Tarifi

Erzincan lezzetlerinden meşhur Erzincan Usulü Kete yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/XApZtAULG3M

Erzincan Usulü Kete Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Erzincan Usulü Kete nasıl yapılır. Otlukbeli lezzetlerinden Erzincan Usulü Kete tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Erzincan Usulü Kete videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...