Erzincan Refahiye lezzetlerinden Borani tarifi ile sofranıza lezzet katın
Erzincan Usulü Borani Malzemeleri
5 adet haşlanmış patates
1 adet yemeklik doğranmış soğan
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kâse süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı nane
Bir tutam maydanoz
Erzincan Usulü Borani Yemeğinin Tarifi
Haşlanmış patatesleri ezip tuz, karabiber ekleyerek yoğurun. Ayrı bir yerde soğanları sıvı yağ ile kavurun ve patatesin üzerine ilave ederek karıştırmaya devam edin. Oluşan harçtan parçalar alarak elinizde yuvarlayın. Ardından patates toplarını servis tabağına alın. Bir kâsede sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yemeğin üzerine dökün. Son olarak baharatları tereyağda eritin ve Borani ile buluşturun. Doğranmış maydanozu da tabağa serpip afiyetle yiyin.
Erzincan Usulü Borani Tarifi
Erzincan lezzetlerinden meşhur Erzincan Usulü Borani yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Erzincan Usulü Borani Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Erzincan Usulü Borani nasıl yapılır. Refahiye lezzetlerinden Erzincan Usulü Borani tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Erzincan Usulü Borani videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.