Kemah Tiridi Malzemeleri
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 500 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram koyun eti
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 adet yemeklik doğranmış soğan
- 4 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Erzincan Tercan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kemah Tiridi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Tercan OtelleriMayayı ılık su ile eritip 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra toz şeker, un ile tuzu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan bezeler koparıp ince ince açın. Az miktarda yağ koyduğunuz tavada, her iki tarafını da pişirin. Pişen yufkaların üzerini örtüp bir kenara alın. Ayrı bir yerde eti, su dolu bir tencerede haşlayın. Soğanları da 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavurun. Üzerine yumurta kırıp çok fazla karıştırmadan pişirin. Akabinde, yufkaları servis tabağına alıp et suyu ile ıslatın. Ardından dittiğiniz etleri ve yumurtalı soğanı da her bir yufkaya yetecek şekilde bölüştürün. Kalan tereyağında pul biber yakıp tiritlerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Tercan lezzetlerinden Kemah Tiridi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kemah Tiridi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...