Erzurum Ketesi Malzemeleri
Hamuru İçin
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Un
Arası İçin
- 250 gr tereyağı
- 3 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
- 1 adet yumurta
Erzurum Oltu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Erzurum Ketesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Oltu OtelleriÖncelikle yumurta, sıvı yağ, süt, su ve maya bir kapta karıştırılır, ardından tuz, şeker ve un eklenerek yoğrulur. Elde edilen hamur 10 dakika dinlendirilir ve bezelere ayrılır. Bezeler ince bir şekilde açılır, üzerine eritilen yağ karışımı sürülür, bu şekilde 3 beze üst üste konur. En üstteki yağlanır ve rulo yapılır, her 3 bezede 1 rulo yapılır. Yapılan rulo 4 parmak genişliğinde kesilerek iç kısmından bastırılır, üzerlerine yumurta sürülerek 200-250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Oltu lezzetlerinden Erzurum Ketesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Erzurum Ketesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Oltu lezzetlerinden meşhur Erzurum Ketesi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Erzurum Ketesi nasıl yapılır. Erzurum Oltu lezzetlerinden Erzurum Ketesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Erzurum Ketesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...