Soğuk Ayran Aşı Çorbası Malzemeleri
- 1.5 su bardağı aşurelik buğday
- 2 kâse yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kâse su
- Fesleğen ya da reyhan
- Taze kişniş
- Tuz
Erzurum Palandöken'in meşhur yerel lezzetlerinden Soğuk Ayran Aşı Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Palandöken Otelleriİlk önce aşurelik buğday pişirilir. Yoğurdun içerisine un ve su ilave edilerek karıştırılır ve kaynamakta olan buğdayın içine yavaş yavaş eklenir. Yemeklik doğranan soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, fesleğen ya da isteğe göre reyhan eklenir. Kaynayan çorba 1-2 dakika sonra ateşten alınır ve üzerine kavrulan soğanlar ilave edilir. İnce kıyılmış kişniş üzerine serpilerek servis edilir.
Palandöken lezzetlerinden Soğuk Ayran Aşı Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Soğuk Ayran Aşı Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Palandöken lezzetlerinden meşhur Soğuk Ayran Aşı Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Soğuk Ayran Aşı Çorbası nasıl yapılır. Erzurum Palandöken lezzetlerinden Soğuk Ayran Aşı Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Soğuk Ayran Aşı Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...