Tatar Böreği Malzemeleri
- Yarım kg un
- 1 adet yumurta
- 1.5 bardak su
- Tuz
Üzeri İçin
- 1 kâse yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 100 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Erzurum Şenkaya'nın meşhur yerel lezzetlerinden Tatar Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şenkaya OtelleriUn, yumurta ve bir tutam tuz bir kaba alınır, azar azar su ilave edilerek güzelce yoğrulur. Elde edilen hamur 5 adet bezeye bölünerek her bir beze bolca unlanan tezgâhta olabildiğince ince açılır, ardından oklavaya sarılır, tam ortasından boyuna kesilir ve tekrar kesilerek uzun şeritler elde edilir. Elde edilen şeritler üçgen şeklinde kesilir, bolca unlanır ve bir tepsiye alınır. Bir tencereye bolca su konur, 1 yemek kaşığı tuz eklenir, su kaynamaya başlayınca üçgen şeklinde kesilen hamurlar suyun içine bırakılır ve hamurlar pişene kadar haşlanır. Bu sırada yoğurdun içine rendelenmiş sarımsaklar ve biraz tuz ilave edilir. Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılır ve içine toz kırmızı biber eklenir. Haşlanan hamurlar suyun içinden çıkarılır ve servis tabağına alınarak, üzerine sarımsaklı yoğurt, ardından kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
Şenkaya lezzetlerinden Tatar Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tatar Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Şenkaya lezzetlerinden meşhur Tatar Böreği tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tatar Böreği nasıl yapılır. Erzurum Şenkaya lezzetlerinden Tatar Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tatar Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...