Erzurum Usulü Kelecoş Malzemeleri
- 2 adet kuru tandır ekmeği
- 2 adet kurut
- 2 adet soğan
- 1 kâse kavurma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Erzurum Tekman'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kelecoş malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Tekman Otelleri3-4 parçaya bölünen kurutlar bir kâseye alınır. Yumuşaması için üzerini geçecek kadar ılık su eklenir. Ardından pürüzsüz bir hâle gelene kadar elle ovulur ve tencereye alınır, sürekli karıştırılarak kaynatılır. Soğanlar küçük küçük doğranır ve tereyağında kavrulur, üzerine kavurma ilave edilerek karıştırılır, kavurmanın yağı eriyip yumuşayınca pul biber ve tuz eklenir, karıştırmaya devam edilir. Ekmekler lokma büyüklüğünde bölünerek tepsiye dizilir. Kaynatılan kurut ekmeklerin üzerine gezdirilir, en üste kavurmalı soğanlı karışım eklenerek servis edilir.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...