Eskişehir Alpu lezzetlerinden Balaban Köfte tarifi ile sofranıza lezzet katın
Balaban Köfte Malzemeleri
Sosu İçin
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
Köfte İçin
500 gr kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı bayat ekmek içi
1.5 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 adet tırnak pide
1 su bardağı et suyu
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Balaban Köfte Yemeğinin Tarifi
Kıyma, bayat ekmek içi, ince ince doğranmış soğanlar, tuz ve karabiber genişçe bir kapta karıştırılarak yoğrulur. Ardından ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler yapılır, kızgın tavada kızartılır. Biber ve domatesler de aynı tavada közlenmiş bir görüntü alıncaya kadar pişirilir. Sos için tereyağı bir tavada eritilir, üzerine salça, toz şeker, tuz ilave edilerek salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur, su eklenerek bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Küp küp doğranmış tırnak pideler servis tabağına alınır, üzerine ısıtılmış et suyu dökülür ardından çırpılmış yoğurt ve domates sosu ilave edilir son olarak köfteler, biber ve domatesler de tabağa alınarak servis edilir.
Balaban Köfte Görselleri
Alpu lezzetlerinden Balaban Köfte ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Balaban Köfte görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Alpu lezzetlerinden meşhur Balaban Köfte tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Balaban Köfte Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Balaban Köfte nasıl yapılır. Eskişehir Alpu lezzetlerinden Balaban Köfte tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Balaban Köfte videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.