Eskişehir Beylikova lezzetlerinden Yufkalı Büryan tarifi ile sofranıza lezzet katın
Yufkalı Büryan Malzemeleri
Hamuru İçin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Un
İç Harcı İçin
1 adet piliç
2 su bardağı pirinç
1 avuç soyulmuş badem
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet soğan
1 çay kaşığı zeytinyağı
Kuş üzümü
Tarçın
Karabiber
Yenibahar
Yufkalı Büryan Yemeğinin Tarifi
Yumurta, yoğurt, zeytinyağı tuz ve un bir kapta karıştırılarak yoğrulur ve hamur elde edilir. Elde edilen hamur 8 eşit parçaya bölünür, üzeri nemli bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir. Bu esnada piliç haşlanır, kemiklerinden ayrılır, iri iri parçalanır. Diğer bir yanda zeytinyağında önce bademler kavrulup bir kenara alınır, sonrasında soğan rengi değişene kadar kavrulur ve üzerine haşlanmış piliç eklenerek karıştırılır. 3 su bardağı tavuk suyu ilave edildikten sonra pişirilir, suyunu çekince iç harç malzemeleri eklenir. Yoğrulan hamur un ve nişasta ile tek tek açıldıktan sonra araları yağlanır, tepsiye kenarlarından taşacak şekilde yerleştirilir ve ortasına hazırlanan iç harçtan dökülür. Diğer 4 yufka buruşturulup yağlanır ve üst üste konur. Alttaki yufkaların kenarları kıvrılarak kapatılır ve son olarak üzeri yağlanır, kızarana kadar pişirilir.
Yufkalı Büryan Görselleri
Beylikova lezzetlerinden Yufkalı Büryan ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yufkalı Büryan görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.