Çibörek Malzemeleri
Hamuru İçin
- 5 bardak un
- 1.5 bardak su
İç Harcı İçin
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağına yakın su
- Karabiber
- Tuz
Eskişehir Çifteler'in meşhur yerel lezzetlerinden Çibörek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çifteler OtelleriUn, tuz, su yoğrularak hamur elde edilir ve 30 dakika dinlendirilir. Bu sırada soğan rendelenir kıyma, tuz ve karabiber ile karıştırılır, üzerine su ilave edilerek bir süre daha karıştırmaya devam edilir. Dinlenen hamur ikiye bölünür, bölünen parçalardan rulo yapılarak cevizden büyük bezeler kesilir, elle yuvarlanarak açmaya hazır hâle getirilir, unlanmış tezgâhta tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Ardından iç harcı eklenir ve yarım ay şeklinde kapatılır, kenarları kesilerek iki ucun birleşmesi sağlanır. Son olarak kızgın ve bol yağda pişirilir.
Çifteler lezzetlerinden Çibörek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çibörek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çifteler lezzetlerinden meşhur Çibörek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Çibörek nasıl yapılır. Eskişehir Çifteler lezzetlerinden Çibörek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Çibörek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...