Kıygaşa Malzemeleri
- 1 kg un
- 1 paket yaş maya
- Ilık su veya süt
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Eskişehir Günyüzü'nün meşhur yerel lezzetlerinden Kıygaşa malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Günyüzü OtelleriTüm malzemeler bir kapta karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Elde edilen hamur 1-1.5 saat dinlendirilir. Kabaran hamur yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür zeytinyağı ile açılarak kızgın yağda kızartılır.
Günyüzü lezzetlerinden Kıygaşa ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kıygaşa görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...