Haşhaşlı Gözleme Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 kg un
- Tuz
- Su
İç Harcı İçin
- 1 kâse haşhaş
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
- Sıvı yağ
Eskişehir Mahmudiye'nin meşhur yerel lezzetlerinden Haşhaşlı Gözleme malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mahmudiye OtelleriYoğurma kabına alınan unun üzerine azar azar su ilave edilerek yoğrulur. Elde edilen hamur 1 saat dinlendirilir. Dinlenen hamur 8-10 bezeye bölünerek üzeri nemli bir bezle örtülür. Dövülmüş haşhaş üzerine yumuşamış tereyağı ve sıvı yağ eklenerek sürülebilir bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Bezeler yemek tabağı büyüklüğünde açıldıktan sonra üzerine haşhaşlı harçtan sürülür, diğer kenarı da katlanarak tekrar sürülür. Bu işlem dört kenara da uygulanır, kenarlar elle bastırılarak örtünün altına alınır. Tüm hamurlara aynı işlem uygulandıktan sonra hamurlar tepsi büyüklüğünde açılıp sacın üzerinde her iki tarafı da kızaracak şekilde pişirilir ve üzerlerine yağ sürülür.
Mahmudiye lezzetlerinden Haşhaşlı Gözleme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Haşhaşlı Gözleme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mahmudiye lezzetlerinden meşhur Haşhaşlı Gözleme tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Haşhaşlı Gözleme nasıl yapılır. Eskişehir Mahmudiye lezzetlerinden Haşhaşlı Gözleme tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Haşhaşlı Gözleme videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...