Etli Bamya Çorbası Malzemeleri
- 100 gr kuru bamya
- 250 gr kuşbaşı koyun eti
- 4 su bardağı et suyu
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- Sıvı yağ ve tereyağı
- Salça
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Eskişehir Mihalıççık'ın meşhur yerel lezzetlerinden Etli Bamya Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mihalıççık OtelleriKuru bamya kaynar suyun içine atılır, üzerine yarım limon sıkılır. İplerinden çıkarılıp bir kaba alınır. Kuşbaşı et suda haşlanır. İnce doğranmış soğan sıvı yağda sote edilir, üzerine salça, tuz, biber ilave edilir. Bir tencereye aktarılan et suyunun içerisine bamya eklenir ve yarım limon sıkılarak 10 dakika kaynatılır. Haşlanmış etin ardından soğanlı salçalı karışım ve tuz eklenerek 5 dakika daha kaynatılır.
Mihalıççık lezzetlerinden Etli Bamya Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Etli Bamya Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mihalıççık lezzetlerinden meşhur Etli Bamya Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Etli Bamya Çorbası nasıl yapılır. Eskişehir Mihalıççık lezzetlerinden Etli Bamya Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Etli Bamya Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...