Bıt Bıt Çorbası Malzemeleri
- 2 su bardağı ince bulgur
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri İçin
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Nane
Eskişehir Sarıcakaya'nın meşhur yerel lezzetlerinden Bıt Bıt Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Sarıcakaya OtelleriBulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz güzelce yoğrulur, küçük köfteler yapılarak kızgın yağda kızartılır. Bir tencereye su ve ardından un ilave edilerek unun erimesi sağlanır, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca köfteler eklenerek 10 dakika ağır ateşte kaynatmaya devam edilir, bir kâsede 1 su bardağı yoğurt yumurtanın sarısı ile çırpılır, kaynayan çorbadan 1 kepçe kâseye alınır, ardından karışım çorbanın içerisine yavaşça ilave edilerek karıştırılır. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır, üzerine salçalı tereyağlı sos ve nane dökülerek servis edilir.
Sarıcakaya lezzetlerinden Bıt Bıt Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bıt Bıt Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sarıcakaya lezzetlerinden meşhur Bıt Bıt Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Bıt Bıt Çorbası nasıl yapılır. Eskişehir Sarıcakaya lezzetlerinden Bıt Bıt Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Bıt Bıt Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...