Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı erişte
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 kâse yoğurt
- Yarpuz
Eskişehir Seyitgazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Tutmaç Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Seyitgazi OtelleriYeşil mercimek bol suyla haşlanır. Süzülerek başka bir tencereye alındıktan sonra üzerine 4 bardak et suyu ilave edilir. Kaynayınca 2 su bardağı erişte eklenir ve pişmeye bırakılır. Bu sırada tereyağı eritilerek üzerine yarpuz ilave edilir ve kavrulur, ardından kaynamakta olan çorbaya eklenir. Sarımsak ezilip yoğurtla karıştırılır, çorbanın suyundan alınarak ılıştırılır ve tencere çorbasına dökülür, güzelce karıştırıldıktan sonra servis edilir.
Eskişehir lezzetlerinden meşhur Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası nasıl yapılır. Seyitgazi lezzetlerinden Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...