Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası

Eskişehir Seyitgazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Tutmaç Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Seyitgazi Otelleri

Eskişehir Seyitgazi lezzetlerinden Tutmaç Çorbası tarifi ile sofranıza lezzet katın

Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kâse yoğurt
  • Yarpuz
Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası › Yerel Lezzetler | Seyitgazi | EskişehirTıkla ve Görseli Büyüt: Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası

Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbasının Tarifi

Yeşil mercimek bol suyla haşlanır. Süzülerek başka bir tencereye alındıktan sonra üzerine 4 bardak et suyu ilave edilir. Kaynayınca 2 su bardağı erişte eklenir ve pişmeye bırakılır. Bu sırada tereyağı eritilerek üzerine yarpuz ilave edilir ve kavrulur, ardından kaynamakta olan çorbaya eklenir. Sarımsak ezilip yoğurtla karıştırılır, çorbanın suyundan alınarak ılıştırılır ve tencere çorbasına dökülür, güzelce karıştırıldıktan sonra servis edilir.

Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası Tarifi

Eskişehir lezzetlerinden meşhur Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/LmxhhfZx2Z4

Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası nasıl yapılır. Seyitgazi lezzetlerinden Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Eskişehir Usulü Tutmaç Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...