Göbete Malzemeleri
- 500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 5 adet yufka
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sosu İçin
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Eskişehir Seyitgazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Göbete malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Seyitgazi OtelleriEt tereyağında kısık ateşte kavrulur, üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edilir. 5 dakika daha kavrulduktan sonra süzülen etler bir kenara alınır. Ayıklanıp yıkanan pirinçler et suyuna eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir, karabiber serpilerek karıştırılır. Pilav pişerken bir yandan sos için yumurtalar bir kâseye kırılır, süt ve sıvı yağ eklenerek çırpılır. Yufkalar dörde bölündükten sonra üstlerine sos gezdirilir ve ikiye katlanır, komposto kâsesine kenarları dışında kalacak şekilde yayılır. Ardından ilk önce et harcı sonrasında pilav ilave edilir, sarkan yufkalarla üzeri kapatılır.
Seyitgazi lezzetlerinden Göbete ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Göbete görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Seyitgazi lezzetlerinden meşhur Göbete tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Göbete nasıl yapılır. Eskişehir Seyitgazi lezzetlerinden Göbete tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Göbete videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...