Sivrihisar Baklavası Malzemeleri
- 1 kg un
- 3 adet yumurta
- 500 ml süt
- 500 ml sıvı yağ
- 500 gr ceviz içi
- 1 çay bardağı yoğurt
- Hamuru açmak için nişasta
Şerbeti İçin
- 1 kg toz şeker
- 1 lt su
- 1 adet limon
Eskişehir Sivrihisar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Sivrihisar Baklavası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Sivrihisar OtelleriŞeker ve su bir tencerede kaynatılır, üzerine limon suyu ilave edilir, bir taşım daha kaynatılarak soğumaya bırakılır. Süt, yumurta ve yoğurt bir kapta karıştırılır, azar azar un eklenerek katı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Elde edilen hamur 20 bezeye ayrılır, un ve nişasta karışımı ile baklava yufkası inceliğinde açılır, aralarına nişasta serpilerek üst üste dizilir. Yufkalar 7x7 cm büyüklüğünde kareler şeklinde kesilir, ortalarına dövülmüş ceviz içi eklenir ve muska şeklinde kapatılır. Tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında baklavalar biraz ısıtılır, sıvı yağın tamamı üzerine dökülerek tekrar fırına verilir. Pembeleşinceye kadar pişirildikten sonra fırından çıkarıldığı gibi soğuyan şerbet dökülür.
Sivrihisar lezzetlerinden Sivrihisar Baklavası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sivrihisar Baklavası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sivrihisar lezzetlerinden meşhur Sivrihisar Baklavası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sivrihisar Baklavası nasıl yapılır. Eskişehir Sivrihisar lezzetlerinden Sivrihisar Baklavası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sivrihisar Baklavası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...