Toprakta mayalanan Sivrihisar dövme pekmezi, her sene eylül ve ekim aylarında başlayan bağ bozumları sonrası yapılmaktadır.
Bu sayfa şunlarla ilgili:
- En iyi pekmez hangi yörenin?
- Sivrihisar dövme pekmezi nasıl yapılır?
- Pekmez hangi yöreye ait?
Sivrihisar'ın meşhur gıda ve tarım ürünleri. Eskişehir Sivrihisar'da bulunan Sivrihisar Pekmezi ile ilgili bilgilere göz atın. Yöresel ürün seçeneği.
Sivrihisar OtelleriToprakta mayalanan Sivrihisar dövme pekmezi, her sene eylül ve ekim aylarında başlayan bağ bozumları sonrası yapılmaktadır.
Bozuma hazır olan üzümlerden yapılan pekmez, küfelerde yapılıyor. Dalından alınan üzümler küfelere doldurulduktan sonra ezilerek şıra hâline getiriliyor. Daha sonra kazanlarda kaynatılan üzümlere pekmez toprağı eklenerek mayalanıyor. Bu işlemlerin ardından süzülen pekmez, bir hafta kadar dövülüyor, karamelize bir kıvam alınca hazır hâle gelmiş oluyor.
Sivrihisar gezilecek görülecek yerlerinden Sivrihisar Pekmezi videosunu izleyin. Gezi videoları.
Eskişehir Sivrihisar görülecek yerlerinden Sivrihisar Pekmezi videosunu izleyin. Harika gezi videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...